Öppettider: Måndag-torsdag 10.00-15.00
+46 729 640800

American Hospital logo

Amerikanska sjukhuset, Istanbul. Foto: Sjukhusets officiella bildbank

American Hospitals historia

American Hospital grundades år 1920 av den amerikanske amiralen L. Bristol som det första icke vinstdrivande privata sjukhuset i Turkiet och har sedan dess haft en lång och aktningsvärd historia. En sjuksköterskeskola, också den första av sitt slag i Turkiet, etablerades samtidigt och har sedermera blivit oskiljaktig från sjukhuset. Efter att ha stötts och drivits av American Hospital of Istanbul Inc. med bas i New York, överfördes ägandet av American Hospital år 1995 till Vehbi Koç Foundation (VKV), som varit med och stöttat sjukhuset sedan stiftelsens grundande. VKV har investerat mer än 300 miljoner USD för att utveckla och renovera sjukhuset vilket har bidragit till att göra det till den ledande institutionen inom hälsovårdssektorn i Turkiet.

 

American Hospital i dag

American Hospital är ett allmänt akutsjukhus med 200 sängar och 62 intensivvårdssängar. Vi tillhandahåller vårdstjänster inom alla medicinska och kirurgiska områden, med undantag av sluten psykiatri och transplantation som tillhandahålls av Koç universitetssjukhus.

Utöver de 20.000 patienter som vi behandlar på sjukhuset per år behandlar vi även 120.000 patienter utanför sjukhuset. Varje år utförs fler än 10.000 operationer som täcker hela det kirurgiska spektrumet.

> Läs mer på Amerikanska sjukhusets webbplats